Legatura dintre gradina si frumusetea tenului

Stateam linistite de vorba intr-o seara de vara cand ii suna telefonul lu’ mamaia (da, eram la tara, sub bolta de vie, la aer curat si liniste). Se duce si raspunde (nu ma bag in ograda ei 🙂 ) si o tot aud ca ii da cu: “Da!”, “Da!”…ma rog, mi-am dat seama ca habar nu are cu cine vorbeste. Apoi spune: “Derma cum?….ce vrei,mama,de la mine? Eu am 83 de ani si nu m-am dat cu crema pe fata in viata mea! Nu mai pierde vremea cu mine, mamico, suna pe cineva mai tanar.” O suna o tanti (cica din Elvetia) sa-i prezinta o gama de produse dermato-cosmetice…si sunase fatuca la tara…la mamaia 🙂

De aici ideea de a va povesti cum de bunica mea are un ten atat frumos  la o varsta atat de…frageda 🙂

Ce va zic nu e nou…e plin pe internet de informatii despre cosmeticele din diverse produse din natura. Dar as vrea sa va aduc aminte cat de usor este sa folosim ce avem cu totii in gradina de legume: rosia si castravetele!

Sunt tare mandra ca ne-au aparut prin gradina, inca timid, primii castraveti! Cata grija am avut de ei…si de cate ori i-am tot replantat ca nu vroiau sa iasa…dar pana la urma am izbandit! Si mananc in fiecare zi pe saturate!

Si uite asa m-a apucat cheful de joaca si m-am apucat sa ma prostesc…cum faceam cand eram mica….asa mi-am adus aminte cat de buni sunt castravetii pentru ten – dupa ce ii curatati, puteti sa ii folositi  sa va curatati fata cu ei!  Hidrateaza pielea, curata porii si te simti…proaspat si curat ca dupa o ploaie de vara…

Acelasi efect il au si rosiile – mult mai astringente fata de castraveti, sunt ideale pentru tenul gras! Trebuie doar sa va indurati sa “stricati” o rosie si, in loc sa o mancati, sa va “spalati” pe fata cu ea! O sa simtiti cum vi se strange pielea. O lasati cateva minute, iar apoi este musai sa va clatiti cu apa curata!

dop de castravete

Advertisements

1 Response so far »

  1. 1

    vasile said,

    Sarbatori fericite. LA MULTI ANI!


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: