Mancati sanatos – Sarbatori Fericite

Stiu ca nu am mai scris de mult – mea culpa! M-am simtit deznadajduita si invinsa de natura in aceasta toamna. Nu am reusit sa avem proviziile cu care ma obisnuisem in fiecare toamna…nici noi, nici prietenii nostri…Si m-am simtit pierduta ca nu am mai putut aduce toate bunatatile naturale cu care ma laud atat la prienteni si cunoscuti.

Dar de Ignat am taiat porcul….si cum munceam de zor la preparatul unturii (bine, recunosc, nu am muncit eu :)) vorbeam cu mamaia (da, noi doua am stat in bucatarie, la caldura…dar cineva trebuia sa coordoneze totul, nu?). Si mi-am dat seama ca si porcul crescut la tara face parte din categoria produselor naturale si, daca este mancat cu moderatie, sanatose.

Intamplarea a facut sa vad zilele astea si un articol despre cat de daunator este uleiul super/mega/extra procesat pe care il gasim in comert cel mai des. La polul opus se afla uleiul procesat la rece. Dar apoi ma uit la mamaia mea…are 82 de ani si zice ca mancarea nu are gust  daca nu a pus si putina untura (si nu pot sa o contrazic cand imi face o varza calita cu mamaliguta)…..si culmea – nu e nici bolnava, nici grasa (dar nici slaba)….in schimb, porcul e din batatura, carnatii la afumat si jumarile din garnita. Si daca nu credeti ca sunt o “cercetare” de 82 este “avizata” atunci cand afirma ca e bine sa mancam si carne de porc, cititi si articolul din Gandul (http://www.gandul.info/magazin/cat-de-periculoasa-este-de-fapt-carnea-de-porc-10409117)

Inchei aici – si va rog – invatati de la cei mai priceputi cum sa preparati in casa (mi-au iesit niste carnati super!!!), sa gatiti in casa – si chemati-va si prietenii sa guste!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: